OM KILEN

Kilens Hembygdsgård i Sideby, Kristinestad, är ett omfattande musei- och fritidsområde. Kilen ligger på en naturskön plats i anslutning till ett gammalt fiskeläge invid Bottenhavets kust. Museerna på området representerar bonde-, fiske- och allmogekultur och de förmedlar kunskap om tidigare generationers liv och levnadssätt.
 

Kulturell samlingsplats
Kilen är samlingsplatsen för sommarens evenemang. Under sommarmånaderna ordnas på Kilen bl.a hantverkardag, visfestival, barnens dag, yogaretreater.Förutom Kilens egna evenemang sammankommer organisationer och privata till sommarfester, bröllop, släktfester, kurser, möten och seminarier på Kilen.

Kurs- och lägercentrum
Satsningar på barn och ungdom har alltid varit en väsentlig del av Kilens verksamhet. Under årens lopp har otaliga läger, lägerskolor och kurser hållits på Kilen. Kurserna som ordnas på Kilen arrangeras huvudsakligen i skapande ämnen.
För lägerskolor erbjuder Kilen fina möjligheter till upplevelser. Museerna, havet, stranden, skogen, ängarna och närsamhället.

Kilen – resmål
Allt fler människor gör Kilen till sitt utflykts och resemål. Besökaren från när och fjärran njuter av att studera museerna eller ströva omkring i den sköna naturen. Solnedgången i havet är en speciell upplevelse.
 

Konst och hantverk
Kilen har under de senaste årtiondena satsat mycket på hantverk och konst. För barn arrangeras ofta hantverks- och traditionsdagar. Konst- och fotouställningar pågår under hela sommaren. Loftet inrymmer idag en hantverksbod och ateljé. 

Uthyrning 

Rökbastun och den vanliga bastun kan hyras åt både för grupper och enskilda enligt beställning. På området finns också en fin gillestuga som kan utnyttjas till möten och rekryteringsdagar för företag och privata personer. Kilen kan också erbjuda program enligt önskemål tex gammaldagssysslor från 1800-talet. KIlen har också en egen gästhamn och vi hyr ut husvagnsplatser.

 

 YTTERLIGARE INFORMATION www.kilen.fi eller tel. 040 684 5080
 

 

                Välkommen till Kilen!