Tietoa Kiilin kotiseutumuseosta

Kristiinankaupungin Siipyyssä sijaitseva Kiili on iso kotiseutumuseo- ja virkistysalue perustettu vuonna 1968 jonka omistaa Säätiö Kiilin kotiseutumuseo Siipyyssä sr . Kiili sijaitsee luonnonkauniilla paikalla vanhan kalasataman tuntumassa Selkämeren rannikolla. Museoalueen rakennukset edustavat maanviljeys-, kalastus- ja talonpoikaiskulttuuria kertoen menneiden sukupolvien elämästä ja elintavoista.

Kulttuurin kohtauspaikka

Kiilissä järjestetään kesäisin runsaasti tapahtumia, joita ovat mm. käsityöläispäivät, yhteislauluillat, lasten päivät ja joogaretriitit. Lisäksi Kiilissä järjestetään erilaisia yritystapahtumia, kuten kokouksia, kursseja ja seminaareja, sekä yksityistilaisuuksia, kuten häitä ja muita sukujuhlia.

Ravintola ja kahvila

Ravintola ja kahvila, Länsirannikon helmi, sijaitsee Starcken talossa. Kiili on tunnettu hyvistä ruuistaan ja kodikkaasta ilmapiiristään. Ravintoloitsija Age Teir.

Kurssi- ja leirikeskus

Lapset ja nuoret ovat aina olleet keskeisellä sijalla Kiilin toiminnassa. Kiilissä on järjestetty vuosien varrella lukuisia leirejä, leirikouluja ja kursseja. Kiilissä järjestettävillä kursseilla opetetaan lähinnä luovia aineita. Leirikoululaisilla on Kiilissä mainiot mahdollisuudet kokea upeita elämyksiä. Museoiden lisäksi niitä tarjoavat meri, rannat, metsä, niityt ja elävä kyläyhteisö.

Kiili matkakohteena

Yhä useammat valitsevat matkakohteekseen Kiilin. Matkailijat läheltä ja kaukaa nauttivat museokäynneistä ja kauniin luonnon tarjoamista elämyksistä. Mereen laskeva aurinko on kävijälle ikimuistoinen kokemus. Voit yöpyä alueella Hostelli Kiilinrannassa, omassa matkailuautossa tai asuntovaunussa tai omassa veneessäsi vierassataman suojissa.

Vuokrattavat tilat

Savusauna ja tavallinen sauna lämmitetään tilauksesta sekä ryhmille että yksittäisille kävijöille. Saunojen vieressä on myös viihtyisä saunatupa, jossa voi pitää esimerkiksi kokouksia tai virkistyspäiviä. Suolaamo on täysin varusteltu ja sopii hyvin häiden ja muiden juhlien järjestämiseen.